Makkelijk te maken streetfood vindt weg naar Nederland in ‘Miljuschka’s Food Trucks’

Miljuschka Witzenhausen is voor 24Kitchen in Amerika op zoek gegaan naar de oorsprong van food trucks. In ‘Miljuschka’s Food Trucks’ bundelt ze de beste, makkelijk te maken recepten voor streetfood rechtstreeks uit de food trucks van Amerika. 

Ineens waren ze ook in Nederland: food trucks. De hele zomer hebben we kunnen genieten van eten op onder andere Amsterdam Kookt en the taste of Amsterdam. Ondertussen was op televisie te volgen hoe Witzenhausen op zoek ging naar de oorsprong en smaak van de mobiele keuken in Amerika. Na de serie kon een boek niet uitblijven. De 24kitchen-chef bundelt de lekkerste streetfood gerechten voor thuis in ‘Miljuschka’s food trucks’.

 ‘Miljuschka’s Food Trucks’

Afgelopen maandag presenteerde Witzenhausen het kookboek op gepaste wijze. De gasten in het Volkshotel werden getrakteerd op streetfood als bojo cheesecake en burgers, waarvan de recepten in het boek te vinden zijn. De meeste gerechten uit ‘Miljuschka’s food trucks’ komen rechtstreeks uit Amerika. Een badass burger met gorgonzola, bacon en gekarameliseerde ui bijvoorbeeld, van Baby’s Badass Burgers food truck. De burger is volgens meerdere gasten to die for. De gerechten doen je niet alleen denken aan een vakantie naar Amerika, maar ook aan een foodfestival in Nederland afgelopen zomer.

Rechtstreeks uit de food trucks

In ‘Miljuschka’s Food Trucks’ op televisie zagen we dat een food truck niet simpel hoeft te zijn. Er zijn namelijk food tucks met een ingebouwde steenoven. Toch zijn de recepten uit het boek makkelijk te maken. Witzenhausen heeft ook recepten uit ‘24Kitchen Food Truck Challenge’ in het boek verwerkt en dat zorgt ervoor dat het niet meer alleen maar Amerikaans is. In food truck ‘meal you should kauw’ maakte zij samen met London Loy onder andere Surinaams schaafijs en dhalkroketten met saffraanmayonaise en mangosalsa. De bijbehorende foto’s zijn zo gemaakt dat het lijkt of je het eten rechtstreeks bij een food truck haalt. Zo zijn gerechten in meeneembakjes of op verfrommelde papiertjes gefotografeerd.

“Ik vind het fantastisch om te zien dat we in Nederland langzaam ook een foodtruckcultuur aan het opbouwen zijn”, zegt Witzenhausen in haar boek. De verhalen van food truck ondernemers geven samen met de recepten een goed beeld van de food truck cultuur zoals die in Amerika is. Dat maakt ‘Miljuschka’s Food Trucks’ een aanrader voor iedere liefhebber van streetfood.