033live
Indebuurt Amersfoort,  Interview

Danny bedacht 033Live: ‘Het begon als een wijkfeest en kijk nu eens: 1500 man in een tent’

Wat begon als een volksfeest in het Soesterkwartier is inmiddels uitgegroeid tot twee dagen feest in een tent aan de Mijnbouwweg. Organisator Danny de Graaf kan alleen maar trots zijn: “Het geeft zo’n kick als iedereen het op de avond zelf naar zijn zin heeft.”

Als Danny negentien is, begint hij als jongerenwerker in het Soesterkwartier, de wijk waar hij opgroeide. “Het werk gaat goed, omdat ik zelf uit de wijk kom. Ik ken de papa’s, mama’s, broers en zussen van jongeren. We hebben toen goede resultaten behaald”, vertelt hij trots.

Hollandse feestavond

Als Danny een paar jaar als jongerenwerker aan de slag is, ontstaat er grote jongerenoverlast in de wijk. “Dan krijg je van de gemeente subsidie om extra activiteiten te organiseren. We zijn gaan kijken hoe we een verbinding kunnen leggen tussen jong en oud, terwijl we de wijk ook een leuk evenement teruggeven.” Danny oppert het idee van een Hollandse feestavond en zo geschiedde. Het avontuur begint in 2006, in een leegstaande loods op de Wagenwerkplaats, die eigenlijk op de nominatie stond voor de sloop. “Het is een evenement á la het Mega Piratenfestijn. Mede dankzij 35 bewoners uit de werkgroep is het een gezellige avond geworden, zonder incidenten.”

‘Mensen vroegen me of ik het nog eens ging organiseren’

In zijn achterhoofd weet Danny dat hij grotendeels verantwoordelijk is voor de organisatie van dit evenement. De wens om het nog een keer te organiseren, maar dan voor zichzelf, wordt groter. “Het bleef knagen. Mensen vroegen me zelfs of ik nog eens zo’n avond ging organiseren.” Het idee belandt dan tijdelijk in de koelkast, tot Danny meedoet aan een televisieprogramma waar hij een geldbedrag wint.

Eerste editie

“Ik besloot te investeren in mijn droom”, vertelt hij. En zo is de eerste editie van 033Live in de Prodentfabriek werkelijkheid geworden. “Ik kon op de avond zelf niet normaal van voor naar achter in de zaal lopen, iedereen wilde me aanspreken.”

Het evenement groeit en zo strijkt 033Live dit jaar op 31 augustus neer in een tent voor 1500 man aan de Mijnbouwweg. Een echt Amersfoorts feestje, van de organisatie tot het bedrijf die de tent verzorgt. Mét een line-up om trots op te zijn. “Tino Martin heeft het eerste jaar al bij ons opgetreden, hij was toen opkomend en is sindsdien zo gegroeid. Ik heb hem in oktober moeten boeken zodat hij erbij kon zijn”, vertelt Danny trots. En ook Samantha Steenwijk had hij al vroeg in de smiezen. “Ik wilde haar voor de vorige editie al boeken, maar toen kon ze niet. Toen ik zag dat ze meedeed aan The Voice heb ik de gok gewaagd. En toen werd ze tweede!”

‘De doelgroep woont zeker in Amersfoort’

Nieuw dit jaar is een tweede avond op zaterdag 1 september: We All Love 80’s, 90’s & 00’s. Het enige dat Danny nu nog wil, is dat het grote publiek 033Live leert kennen. “De doelgroep woont zeker in Amersfoort, kijk maar naar de bomvolle hof tijdens Sterren Muziekfeest op het Plein. Ik ga gewoon steeds een stukje verder bouwen, zodat er elk jaar meer mensen komen.”

Dit artikel is eerder verschenen op indebuurt.nl.

error: Content is protected !!