Over Charella Hulsbosch

Charella Hulsbosch (1994, Utrecht) is een online journalist die het liefst gebruik maakt van zowel beeld als tekst. Momenteel werkt ze voor indebuurt.nl/Amersfoort.

Over Charella

Op de middelbare school krijgt Charella de kans om een aantal dagen te voelen hoe het is om journalist te zijn. De herinnering aan een artikel in de Gelderlander ligt nog vers in het geheugen als er een keuze voor een studie gemaakt moet worden.  Dat geeft in de laatste klas de doorslag om te kiezen voor een studie Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Enkele maanden na het begin van haar studie gaat ze aan de slag als verslaggever voor lokale krant Stad Tiel. Later breidt ze die samenwerking uit naar nog vijf andere titels van BDU Media. Schrijven en fotograferen vindt ze geweldig, maar er is nog veel te ontdekken in de wereld van video en radio. Daarom sluit ze zich aan bij lokale omroep RTV9 waar ze enkele jaren radio en televisie maakt.

Ervaring in het televisievak doet ze op bij Blue Circle en No Pictures Please als ze een aantal maanden meewerkt aan programma’s voor 24Kitchen. Na haar redactiestage bij het RTL Nieuws weet ze het zeker: ze wil niets liever dan televisie maken.

Sterk in woord en ondersteuning met krachtig beeld: dat zijn de twee specialiteiten van Charella. Verhalen van mensen vastleggen of opschrijven is dan ook iets dat ze al sinds 2011 doet. Charella is op haar best als ze bezig is met haar favoriete onderwerpen: van cultuur tot films en van koken tot geschiedenis.

Tegenwoordig vind je Charella vooral online op lokaal nieuwsplatform indebuurt.nl/Amersfoort. Als manager van de community en online redacteur zorgt ze ervoor dat je dagelijks op de hoogte bent van al het nieuws in Amersfoort.