Biografie

Al zolang ik me kan herinneren schrijf ik verhalen. Achtjarige ik die druk bezig is geweest om al die verhalen te verzamelen in schriftjes heeft natuurlijk nooit durven dromen dat het ooit mijn beroep zou worden. Op mijn zestiende begin ik aan een studie journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. 

Stilzitten was nooit echt mijn ding, dus vanaf het begin van mijn studie ging ik vrijwel direct aan de slag als verslaggever voor een lokale krant. Voor De Stad Tiel schrijf ik jarenlang over de leukste initiatieven en de nieuwste zaken in de stad. Binnen no-time ging ik met m’n notitieboekje en recorder de hele Betuwe door om artikelen te schrijven voor zes verschillende titels. Schrijven en fotograferen heb ik altijd een van de leukste dingen van mijn werk gevonden, maar ik was ook nieuwsgierig en dus heb ik me aangesloten bij de lokale omroep. Bij RTV9 heb ik verschillende radioprogramma’s gepresenteerd en items voor zowel radio als televisie gemaakt.

Kookprogramma’s

Na een goede generale zet ik m’n eerste, echte, stapjes in de wereld van televisie bij Blue Circle en No Pictures Please. Van chocoladekroketten tot vegan curry: ik heb het tijdens m’n stage allemaal van dichtbij gemaakt zien worden tijdens de opnames van Rudolph’s Bakery en Vlees Noch Vis. Als ik dan ook nog eens stage mag lopen op de redactie van het RTL Nieuws weet ik het zeker, er is gewoon niets leuker dan televisie maken. 

Toch start ik na mijn studie eerst met een baan bij de Persgroep, waar ik de kans krijg om lokaal nieuwsplatform Indebuurt.nl/Amersfoort op te zetten samen met collega Roeliene Bos. Ik leer in korte tijd een van de mooiste steden van Nederland kennen, we slagen erin van Indebuurt Amersfoort een succes te maken en maken vriendschappen voor het leven. Toch blijft het televisievak lonken. En dus strijk ik in 2018 neer op de redactie van het SBS6-programma Shownieuws, waar ik als redacteur dagelijks het laatste nieuws rond de sterren op de voet volg. Daar kan ik ook eindelijk mijn passie voor het Songfestival kwijt en word ik al gauw verantwoordelijk voor al het Songfestivalnieuws en de Shownieuws Songfestival Jury. In september 2022 maak ik de overstap naar de redactie ‘actueel’ van RTL Boulevard, waar ik tot op de dag van vandaag werk.