Biografie

Op de middelbare school krijgt Charella de kans om een aantal dagen te voelen hoe het is om journalist te zijn tijdens een projectweek. De herinnering aan een artikel in de Gelderlander ligt nog vers in het geheugen als er een keuze voor een studie gemaakt moet worden.  Dat geeft in de laatste klas de doorslag om te kiezen voor een studie Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Charella Hulsbosch
Foto: Bart Laarhoven

Enkele maanden na het begin van haar studie gaat ze aan de slag als verslaggever voor lokale krant Stad Tiel. Later breidt ze die samenwerking uit naar nog zes andere titels van BDU Media.

Lokale media

Schrijven en fotograferen vindt ze geweldig, maar er is nog veel te ontdekken in de wereld van video en radio. Daarom sluit ze zich aan bij lokale omroep RTV9 waar ze enkele jaren het sportprogramma op de radio presenteert en allerlei items voor televisie maakt.

Kookprogramma’s

Haar eerste stapjes in de wereld van televisie zet Charella bij Blue Circle en No Pictures Please als ze een aantal maanden meewerkt aan kookprogramma’s voor 24Kitchen. Na haar redactiestage bij het RTL Nieuws weet ze het zeker: er is niets leuker dan televisie maken.

Online nieuwsplatform

Toch start Charella na haar studie eerst met een baan bij de Persgroep, waar ze de kans krijgt om lokaal nieuwsplatform Indebuurt.nl/Amersfoort op te zetten. In no-time leert ze de stad kennen en maakt ze vriendschappen voor het leven in de mooiste stad van Nederland. Toch blijft het televisievak lonken.

Shownieuws

Sinds 2018 vind je Charella op de redactie van het SBS6-programma Shownieuws, waar ze als redacteur dagelijks het laatste nieuws rond de sterren op de voet volgt. Benieuwd naar wat ze zoal heeft gedaan de afgelopen jaren? Je vindt haar werk in het portfolio.

error: Content is protected !!