Journalistiek

Curriculum Vitae

Door de jaren heen heeft Charella veel ervaring opgedaan. Eerst vooral in de lokale journalistiek, maar later ook steeds meer op online redacties en in de televisiewereld en op online redacties. Een overzicht van haar ervaring tot nu toe:

Redactrice / editor RTL Boulevard, Blue Circle

(September 2022 – heden)

Redacteur op de dagredactie van RTL Boulevard, tenminste één dag per week actief als editor voor het programma. Rond mei ondersteunt Charella redactioneel de verslaggeving van het Songfestivalnieuws.

Redactrice / editor Shownieuws, Talpa Network

(Oktober 2018 – augustus 2022)

Redacteur op de dag- en planningsredactie van entertainmentprogramma Shownieuws. En daarnaast actief als editor, verslaggever en rond mei als songfestivalredacteur voor het programma. 

Freelance correspondente, BDU Media

(December 2011 – november 2021) 

Vanaf 2011 is Charella actief voor diverse titels van BDU Media. Dat begint de Betuwe waar ze het nieuws van Tiel tot en met Gorinchem op de voet volgt en ze is tot op heden nog actief als lokaal journalist in Amersfoort. In het begin voornamelijk human interest, later ook als politiek verslaggever.

Lees verder

Community manager, indebuurt Amersfoort

(April 2017 – September 2018)

Dagelijks op de hoogte blijven van het leukste nieuws uit Amersfoort? Indebuurt Amersfoort brengt de leukste nieuwtjes uit de stad. Charella is ruim een jaar verantwoordelijk geweest voor al het nieuws op het platform, samen met collega Roeliene Bos.

Ga naar Charella’s artikelen op indebuurt Amersfoort.

Redactrice binnen- en buitenland, RTL Nieuws

(November 2016 – maart 2017)

Op de redactie binnenland heeft Charella inhoudelijk (zelfbedachte) items voorbereid voor de verslaggevers, op zowel de planning- als de dagredactie. Waaronder bovenstaand item over ‘Urban Exploring’, het fotograferen van verlaten gebouwen. Ook zit ze de helft van haar stage op de buitenlandredactie waar ze inkomend beeldmateriaal verwerkt tot items voor de nieuwsuitzendingen.

Redactrice lokaal nieuws, De Persgroep

(juni 2015 – april 2017)

Bij zeven titels van de Persgroep, waaronder het Stadsblad Utrecht, is Charella actief als redacteur van 2015 tot 2017.

Lees verder

Eindredactrice, CLEEFT.nl

(December 2014 – december 2016)

Bij CLEEFT.nl (voorheen CultuurBewust.nl) is Charella eindredacteur van de culinair redactie. Naast het aansturen van de redactie schrijft ze over de leukste kookboeken, restaurants en foodfestivals. Ook schrijft Charella een tijd voor de muziekredactie, want er is niets leuker dan praten over muziek met artiesten.

Een selectie van artikelen in de rubriek culinair vind je hier en muziek hier

Radio- en tv-maker, RTV9

(December 2013 – juni 2015)

RTV9 is een streekomroep actief in IJsselstein, Nieuwegein en Lopik. Voor de radio heeft Charella een format voor een eigen kookprogramma ontwikkeld en ze heeft een tijd het sportprogramma gepresenteerd. Ook is ze zelf op pad gegaan om items te draaien voor televisie.

Lees verder

Redactrice- en productieassistente, Blue Circle

(April 2015 – Juni 2015)

Charella is in 2015 redactie- en productieassistent bij Rudolph’s Bakery en Vlees noch Vis. Naast redactionele taken als voorspreken, locaties zoeken en scripts schrijven, heeft ze het productieteam ondersteund op draaidagen.

Redactieassistente, No Pictures Please

(Juni 2015)

Bij 24Kitchen Food Truck challenge heeft Charella tijdens de opstart redactionele taken uitgevoerd, waaronder het spotten van beelden en het schrijven van scripts.