Songfestival

Is het alweer mei? Ieder jaar weer kan ik niet wachten tot de glitterjurkjes en props weer uit de kast getrokken worden door delegaties om vervolgens het leukste feest van het jaar te bouwen. Bij de eerste noot stroomt de adrenaline door m’n aderen en dat begint eigenlijk stiekem in januari al bij het begin van de eerste nationale finales in Europa. Als die hard songfestivalliefhebber ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste roddels en relletjes, de opvallendste deelnemers en de meest catchy deuntjes. 
 
Hoewel ik niet ben opgegroeid met puntenlijstjes invullen tijdens de uitzendingen begint mijn liefde voor het Songfestival toch nog redelijk vroeg. Op mijn vijftiende kom ik bij toeval in aanraking met het Songfestival als de Toppers in een nationale finale hun inzending kiezen. Het zaadje is geplant en here to stay, dus vanaf dat moment zit ik echt iedere mei voor de buis. Maar dat ik tien jaar later van die passie m’n werk kan maken had ik echt nooit durven dromen. 
 
Van 2018 tot 2022 ben ik voor Shownieuws verantwoordelijk voor de redactionele voorbereiding van het Songfestival en alle items in aanloop naar mei. Maar een van mijn persoonlijke hoogtepunten is toch wel de winst van Duncan Laurence met het nummer Arcade en de daarop volgende editie van het Songfestival in Rotterdam.

Songfestival in Rotterdam

Dat het Songfestival neerstrijkt in Rotterdam is natuurlijk reden voor een extra feestje en dus ziet in 2020 de Shownieuws songfestivaljury het licht. In twintig korte items nemen Albert Verlinde, Marlayne Sahupala, Patty Brard en Ronald Molendijk de inzendingen van dat jaar onder de loep. Van het opzetten tot en met de tweede editie in 2022 blijf ik betrokken bij het project. 

In aanloop naar de editie van 2023 in Liverpool maak ik de overstap naar RTL Boulevard waar ik samen met Aran Bade het nieuws rond het Songfestival op de voet volg.