Miss Montreal laat het publiek zich thuis voelen tijdens ‘Onmeunig Sanne’

Miss Montreal geeft in haar tweede theatertour opnieuw een kijkje in het leven van de band. De gevoelige Nederlandstalige liedjes zijn naar de voorgrond geschoven. Ze versterken de persoonlijke verhalen die in theater de Kom in Nieuwegein worden verteld.

 

‘Onmeunig Sanne’ laat het publiek enkele momenten uit de afgelopen jaren beleven. Aan het begin van de voorstelling zingt zangeres Sanne Hans een akoestisch nummer over de scheiding van haar ouders, maar het is geen zware voorstelling en er worden de nodige grapjes gemaakt. Persoonlijke verhalen en muziek zijn bij Miss Montreal in het theater met elkaar vervlochten. Bij ieder verhaal hoort een nummer en andersom.

Nederlandstalig

De Nederlandstalige nummers hebben een groter aandeel in de show dan voorheen. De band speelde in de vorige theatertour aftastend een paar Nederlandse nummers, waaronder ‘Zij‘, maar in Onmeunig Sanne staan ze nog meer centraal. Bij ‘Hoe’, het duet met Nielson, komt het publiek pas echt los. Er wordt, net als bij ‘Just A Flirt’ even later, door bijna iedereen meegezongen. De band scoort ook met een medley van Backstreetboys-nummers, waarbij iedereen terugdenkt aan vroeger.

Whiskey, wijn of bier

“Wie wil er een glaasje whiskey?”, vraagt de zangeres bloedserieus aan het publiek. Drie mensen krijgen een drankje. Er is ook nog wijn en bier, voor wie geen whiskey lust. Vlak voor de pauze heeft Hans nog een verrassing. Ze schrijft een nummer voor iemand uit het publiek, ze heeft dat al eerder gedaan in ‘RTL Late Night’. Ze treft een man die niet wil trouwen met zijn vriendin. Op basis van een kort interview schrijft ze een Nederlandstalig nummer over de kwestie. Het nummer maakt het publiek aan het lachen, mede dankzij het refrein met daarin alleen de naam van de vriendin in kwestie en krijgt een luid applaus.

De theatervoorstelling laat een gevoelige kant zien van Miss Montreal. Aan het eind van de avond heb je niet alleen naar de nummers geluisterd, je hebt ook enkele momenten uit hun leven beleefd. De band doet het zo goed dat het lijkt alsof je zelf aan de keukentafel zit.

De fotoreportage en recensie zijn eerder verschenen op CLEEFT.nl